Trend uit Azië: IJs teppanyaki

 

Met het woord teppanyaki denk men niet gelijk aan ijs. In Zuid-Oost Azië is al enkele jaren opgerold ijs een populair ijsgerecht. In ijssalons en op markten in o.a. Thailand kom je het veel tegen. Het concept is vernieuwend en totaal anders dat we nu gewend zijn van ijsgerechten. Door de teppanyaki plaat niet te verwarmen maar te koelen creëer je een nieuwe beleving aan uw klanten. Na Zuid-oost Azië zie je de ijsrolletjes op meerdere plaatsen op de wereld verschijnen, zoals Amerika, Engeland, Nederland, Egypte, Chili en nog veel meer plaatsen. Zo is in het voorjaar van 2017 in Den haag het ijssalon Sweet mirrie's met dit concept open gegaan.


Hoe werkt een ijs teppanyaki?

De ijs teppanyaki is een gekoelde ijzeren plaat van ongeveer -35 graden Celsius.

Op deze gekoelde plaat smeer je de ijsbasis. Nu heeft de klant keuze uit verschillende toppings en dressings. Van stukken fruit, nootjes, biscuits, oreo's, hagelslag en nog veel meer. De stukken worden indien nodig fijngehakt met rvs spatels en gemixed met de ijsbasis. Wanneer de mix is vastgevroren wordt het dun uitgesmeerd over de plaat.
Daarna wordt de mix opgerold en voorzichtig met een serveertang in een ijsbakje geplaatst.

Tot slot worden de ijsrolletjes geserveerd met een topping naar keus, zoals bijvoorbeeld chocoladesaus, fruit, slagroom, koekjes en nog veel meer.

 Wat heb je allemaal nodig voor het maken van opgerolde ijsjes

 

  • IJs teppanyaki plaat

  • RVS spatels

  • Serveertang

  • Disposable bakjes en lepeltjes

  • Disposable handschoenen

 

Bent u benieuwd naar dit concept en wilt u een ijs teppanyaki in uw zaak. In februari 2018 hebben we 2 soorten ijsteppanyaki's in ons assortiment. Al vanaf € 1395,-

>> IJs teppanyaki 712.040 <<

>> IJs teppanyaki 712.045 <<