Halloween: Doet uw horeca zaak al aan Halloween?

Halloween blog

31 oktober is het weer zo ver dan begint Halloween. Het is een feest wat voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada en Ierland wordt gevierd. In Nederland is het vrij nieuw en het wordt steeds meer gevierd, grotendeels onder de jeugd. Als Horeca-ondernemer zijn nog veel kansen te behalen met deze feestdag.Wat vieren ze op Halloween?

De naam Halloween komt van All Hallow's eve, de avond voor Allerheiligen. De basis principes van Halloween zijn nog verder terug te herleiden naar het Keltisch nieuwjaarsfeest Samhain.

Dit was de dag van het eind van de lichte helft en het begin van de donkere helft. Hierin geloofden zij dat in deze nacht de barrière tussen deze wereld en de andere wereld het kleinst was. Op deze dag moesten ze opletten om niet door geesten te worden meegenomen. Speciaal voor deze dag legden de mensen eten en drinken als offer neer en gingen ze vermomd als een dode of geest. Daarnaast staken ze lichtjes in uitgeholde bieten aan. Op deze manier werden ze met rust gelaten.Wat kan je als horeca-ondernemer doen met Halloween?

1. Gebruik seizoensproducten / gerechten


Gebruik seizoensproducten met het Halloween thema als opmaak. Enkele voorbeelden:

pompoen:

Halloween staat voornamelijk in het teken van de pompoen. Niet alleen als Halloween decoratie maar ook in seizoensgerechten. De pompoen is een veelzijdige vrucht, waar je veel heerlijke gerechten mee kan maken. Enkele voorbeelden: Pompoensoep, pompoenbrood, pompoentaart, geroosterde stukjes pompoen, geroosterde pompoenpitten, pompoenpit bros, ovenschotels en nog veel meer. Veel variaties zijn mogelijk of u nu alleen de pompoenpitten heerlijk roosterd en als toevoeging gebruikt voor brood en salades of een geheel pompoen gerecht maakt.

Het is daarnaast ook nog eens hartstikke gezond en het heeft veel gezondheidsvoordelen. De pompoen is o.a. rijk aan vezels, calcium, vitaminen A,C,E.

Zoete aardappel:

Een heerlijke toevoeging aan uw seizoensgerechten
Je kunt ze koken, bakken, frituren en pureren.

Erwtensoep:

Het seizoen van de erwtensoep begint in oktober en is goed te combineren met Halloween. Zo kan je de erwtensoep serveren in heksenketels als soepkommen en kan je nog wat toevoegingen doen aan de soep om meer een Halloween sfeer te creëren.2. activiteiten

Halloween is een feestdag die kinderen heel leuk vinden. Vergeet daarom niet uw kleinste gasten.

Creëer leuke activiteiten voor jong en oud, zoals het maken van een jack-o'-lantern, snoepappels en andere lekkernijen.

Pompoen snijden      Snoepappels3. Halloween decoratie

Elk restaurant is geschikt voor Halloween decoraties. Zo kunt u kleine hints in uw zaak neerzetten tot aan een complete inrichting. Heeft u veel kinderen over de vloer dan kunt u verder gaan in het thema. Kinderen zijn er namelijk dol op. Van tafel aankleding tot aan kostuums voor uw personeel. Zo kunt u gaan voor de Halloween klassiekers: pompoenverlichting, heksenketels, spinnen, vleermuizen, kraaien en skeletten. Komen er niet veel kinderen over de vloer bij uw horeca zaak dan kunt u voor een iets klassiekere herfst uitstraling gaan, zoals pompoenen, herfstbladeren ,etc...

Daarnaast kunt u ook thema glazen en servies gebruiken zoals Skull glazen.

Skull glazenSkull glazen 400ml