Oktober wijnmaand

Oktober wijnmaandHet wijnoogsten is op vele plekken alweer begonnen.  Om dit te vieren kunt u bij SAPO horeca products de hele maand oktober profiteren van scherpe kortingen en leuke wijncadeaus.

Tot maar liefst 33% kortingen op wine essentials zoals: wijnkoelingen, wijnklimaatkasten, decanteerschenkers, wijnglazen, karaffen en nog veel meer. Daarnaast krijgt u een leuk wijncadeau bij een bestelling boven de 250 euro.

Waarom rond deze tijd oogsten en Hoe komt de wijn aan zijn smaak?


Eind september tot begin oktober is de beste tijd voor het oogsten van de druiven op het noordelijk halfrond. Rond deze tijd hebben de druiven de juiste suikergehalte en zuurgehalte om een heerlijke wijn te creëren.

Naast het suiker- en zuurgehalte is tannine en andere fenolieken belangrijke elementen om de wijn smaak te geven, voor zowel witte als rode wijn.  De rijpheid van tannine is tot vandaag alleen meetbaar door het te proeven. Een hoog tanninegehalte wijn is te herkennen aan de droge en samenhangende smaak.

een aantal wijnsoorten met een hoog tanninegehalte:  Cabernet Sauvignon, Rhone, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Carmenere en Syrah.

Een aantal wijnsoorten met een laag tanninegehalte: Pinot Noir, Gamay en Merlot


Wine essentials
Als u wijnen serveert in uw zaak dan kunnen deze producten niet ontbreken.

1. Wijnkoelingen of wijnklimaatkasten
Hou uw wijnen op de juiste temperatuur met wijnkoelingen of wijnklimaatkasten.

2. De juiste wijnglazen

Wijnglazen

3. Flesstoppers
Een wijn is erg gevoelig voor zuurstof en eenmaal open niet lang houdbaar.
Om de houdbaarheidsdatum van een fles wijn te verlengen kunt u een flessenstopper aanschaffen.


4. Decanteersets en karaffen
Een decanteerset is de ideale manier om het droesem van de wijn te scheiden of lucht bij de wijn te laten komen. Hierdoor krijgt de wijn een zachtere smaak.Bekijk hier de aanbiedingen van Oktober wijnmaand